Διαλέξεις ? ημερίδες για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σας γνωρίζουμε ότι ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας θα επισκεφθεί το νομό μας και θα πραγματοποιήσει διαλέξεις-παρουσιάσεις στα πλαίσια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προστασίας σχετικά με θέματα όπως τονδιαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbulling), τους κινδύνους που παραμονεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Τις εκδηλώσεις αυτές, δίωρης διάρκειας, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενος.

Ειδικότερα οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν:

$11.    Στη Σπάρτη, την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 με ώρα έναρξης στις 11:00΄ π.μ. (στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, χωρητικότητας περίπου 300 θέσεων).

$12.    Στους Μολάους, την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 και ώρα 18:00΄ (στην αίθουσα Θεάτρου «Χρήστου Καρυτσιώτη» του Γυμνασίου Μολάων, χωρητικότητας περίπου 200 θέσεων).

$13.    Στο Γύθειο, την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00΄ π.μ. (στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, χωρητικότητας περίπου 300 θέσεων).

$14.    Στη Σκάλα, την Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00΄ (στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ευρώτα, χωρητικότητας περίπου 300 θέσεων).

Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος των ενημερωτικών αυτών δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και προκειμένου να θωρακιστούν, μικροί και μεγάλοι, με την επιβεβλημένη, πλέον, γνώση αντιμετώπισης των προαναφερόμενων κινδύνων από τη χρήση του διαδικτύου, το οποίο στην «κακή» του πλευρά, κρύβει σοβαρότατους κινδύνους και προκαλεί πολλά προβλήματα (χωρίς, σε καμία περίπτωση, να απαξιώνεται ή να υποβαθμίζεται και η «καλή» του πλευρά), παρακαλούμε: α) να ενημερώσετε άμεσα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου σας, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, για την πραγματοποίηση και παρακολούθηση των προαναφερόμενων διαλέξεων -παρουσιάσεων,συνεργαζόμενοι, εφ? όσον απαιτηθεί, με τον σύλλογο διδασκόντων του Σχολείου σας,β) να αναρτήσετε το σχετικό έγγραφο στην ιστοσελίδα του Σχολείου και γ)να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με το σχετικό, στην περίπτωση που το Σχολείο σας παρακολουθήσει τις εν θέματι διαλέξεις ? ημερίδες.

Από την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας